Întrebări frecvente
Aplicația Mercedes-Benz Electric Ready

Cum funcționează aplicația Mercedes-Benz Electric Ready?

Întrebări frecvente despre aplicația Mercedes-Benz Electric Ready App.

Găsește răspunsuri la întrebările tale legate de aplicația Mercedes-Benz Electric Ready.

Te rugăm să selectezi.
 1. Toate (29)
 2. Înregistrare (2)
 3. Localizare (9)
 4. Analiză fără localizare (2)
 5. Consumul bateriei și prelucrarea datelor (3)
 6. Autovehicule și autonomie (4)
 7. Posibilități de încărcare (3)
 8. Temperaturi (3)
 9. Generalități (1)
 10. Date (2)
 1. De ce este necesară o înregistrare?

  Numai cine este înregistrat poate utiliza aplicația și poate afla dacă mobilitatea electrică i se potrivește chiar de azi în viața cotidiană. Este necesară o înregistrare pentru a putea proteja datele în mod adecvat și pentru a asigura accesul exclusiv respectivului utilizator.

 2. Pot să folosesc datele mele de logare Mercedes.me?

  Da, pot fi folosite datele de logare Mercedes.me. Obiectivul nostru pe termen lung este ca toate aplicațiile firmei Mercedes-Benz să poată fi folosite cu o singură înregistrare.

 3. Cum funcționează localizarea automată? (detectare start-stop, senzori GPS, …)

  Localizarea poate fi pornită și oprită oricând manual prin apăsarea unui buton din aplicație. Pentru îmbunătățirea confortului am integrat în aplicație o localizare automată. Pentru funcția de localizare automată utilizăm diferite tehnologii și senzori ai smartphone-ului, precum senzori GPS, senzori de accelerație, barometru, WiFi, Bluetooth, localizarea rețelei, busola sau giroscopul pentru a recunoaște începutul și sfârșitul unei călătorii. O salvare a datelor are loc doar după ce a fost recunoscută o călătorie. Pentru recunoașterea automată a călătoriilor este utilizată o tehnologie care este încă nouă. Din acest motiv pot apărea greșeli la recunoaștere. Lucrăm constant la optimizarea continuă a ratei de recunoaștere.

 4. De ce începe cu întârziere consemnarea călătoriei mele?

  Se poate întâmpla ca localizarea automată să înceapă ocazional cu întârziere consemnarea călătoriei. Aceasta se datorează tehnologiei foarte noi și inovative pe care o folosim în acest scop, precum și recepției la ora actuală. Aplicația folosește mulți senzori diferiți ai smartphone-ului, care, în combinație, recunosc o călătorie. Deoarece unii dintre acești senzori depind și de recepția utilizatorului, se poate întâmpla ca o călătorie să fie consemnată cu întârziere. Desigur că noi continuăm să ne preocupăm de minimalizarea acestei posibile întârzieri pentru ca toate călătoriile să poată fi localizate în întregime.
 5. Ce parametri ia aplicația în considerare la calcularea unei călătorii?

  Noi luăm în considerare următorii parametri: temperatură, kilometri parcurși, durata călătoriei, comportamentul la frânare și la accelerare, profilul altitudinii și datele localităților. Cu aceste date putem determina cât mai exact raza de acțiune posibilă și consumul de energie. Din aceste date rezultă o recomandare individuală despre nivelul de compatibilitate între mobilitatea electrică și comportamentul de rulare al respectivului utilizator. Lucrăm consecvent pentru a îmbunătăți mereu calculele ținând cont de progresul tehnologic și pentru a putea determina un rezultat cât mai exact posibil.

 6. Pot să activez/dezactivez localizarea automată?

  Da, această setare poate să fie oricând reglată în meniu la categoria ,,Profil - alte setări”.
 7. Aplicația localizează fiecare călătorie auto (deci ca însoțitor / șofer de taxi)?

  Da, în acest moment aplicația localizează orice călătorie cu un autovehicul. Astfel, nu este important dacă utilizatorul este la volan sau este însoțitor.

 8. Pot să șterg anumite călătorii?

  Da, din lista călătoriilor pot fi șterse anumite călătorii. Această setare poate să fie oricând ajustată în meniu la categoria „Profil - alte setări”.

 9. Pot să șterg toate călătoriile?

  Da, în meniu la categoria „Profil - alte setări” pot fi șterse toate călătoriile.

 10. De ce nu este fiabilă recunoașterea călătoriilor de către aplicație în modul de localizare automată?

  Pentru recunoașterea automată a călătoriilor folosim o tehnologie de ultimă generație. Din acest motiv pot apărea întârzieri la recunoașterea călătoriilor. În unele cazuri rare se poate ajunge, din păcate, ca anumite călătorii să nu fie recunoscute decât parțial sau chiar deloc. Lucrăm constant la optimizarea continuă a ratei de recunoaștere.

 11. Ce se întâmplă dacă întrerup în aplicație consemnarea fără să întrerup călătoria, și astfel localizările consemnate nu se coordonează?

  Dacă aplicația recunoaște o călătorie separată, călătoria următoare reîncepe cu o baterie complet încărcată.

 12. Pot să verific și fără o călătorie proprie dacă aș fi ajuns cu un autovehicul electric la destinație?

  Da, cu ajutorul funcției de predicție utilizatorul poate să verifice în avans dacă o anumită distanță poate fi parcursă cu un autovehicul electric.

 13. Cum poate fi calculat consumul de energie pentru o distanță pe care eu nu am parcurs-o?

  Pentru funcția de predicție sunt utilizate profiluri de viteză calculate ca medie istorică. Astfel putem determina relativ exact câtă energie este necesară pentru aceste distanțe.

 14. Ce efect are aplicația asupra consumului de energie al smartphone-ului meu?

  La proiectare, pentru noi a fost important ca aplicația sa consume cât mai puțin din energia smartphone-ului. În funcție de tipul smartphone-ului și de sistemul de operare, pot exista diferențe în ceea ce privește consumul de energie.

 15. Am nevoie de o conexiune la internet pentru a utiliza aplicația?

  Pentru înregistrarea inițială, ca și pentru calcularea simulată a consumului de energie, este necesară o conexiune la internet. Localizarea poate fi realizată fără o conexiune la internet.

 16. Trebuie să fie activate datele de localizare?

  Da, aplicația poate funcționa doar dacă are acces la localizarea utilizatorului. În cadrul sistemului iOS ar trebui ca interogarea datelor de localizare să fie „întotdeauna permisă”. Această aprobare poate să fie oricând dezactivată în meniu la categoria „Profil - alte setări”.

 17. Ce autovehicule servesc ca bază pentru simularea călătoriilor mele, respectiv ce autovehicule îmi sunt recomandate?

  În aplicație există un portofoliu actualizat de autovehicule electrice (complet sau parțial electrice) aparținând Mercedes-Benz AG.

 18. Cât de precisă este calcularea călătoriilor mele și recomandarea autovehiculului electric rezultată din acest calcul?

  La proiectarea aplicației, în prim-plan a fost o prognoză cât mai exactă și mai apropiată realității pentru a permite utilizatorilor cea mai bună estimare posibilă.
  O simulare exactă în totalitate nu este din păcate posibilă din cauza posibilităților tehnice. Lucrăm constant la îmbunătățirea continuă a calculelor și la determinarea unui rezultat cât mai precis posibil.

 19. Este bateria autovehiculului încărcată la prima călătorie?

  Da, la începutul primei călătorii bateria autovehiculului este 100% încărcată.

 20. Cum se simulează procedura de încărcare a autovehiculului?

  La parcarea în apropierea unei stații de încărcare salvată personal (ca. 500 m), autovehiculul simulat se va încărca la capacitatea maximă a bateriei, respectiv a stației de încărcare.

 21. Ce posibilități de încărcare sunt afișate?

  În aplicație sunt indicate atât stațiile de încărcare publice cât și cele salvate manual de dvs.

 22. O posibilitate de încărcare adăugată de mine este vizibilă și pentru alți utilizatori?

  Nu, posibilitățile de încărcare adăugate sunt în prezent private și astfel nu sunt nici vizibile, nici utilizabile de către alți utilizatori ai aplicației Mercedes-Benz Electric Ready.

 23. Cât de repede se încarcă autovehiculul la una dintre posibilitățile de încărcare adăugate de mine?

  La parcarea în apropierea unei posibilități de încărcare adăugată manual de utilizator, autovehiculul în simulare va fi încărcat la capacitatea maximă de încărcare a modelului individual selectat și a capacității disponibile a stației de încărcare respective.

 24. De ce pot selecta temperaturi diferite?

  Temperatura exterioară este unul din multitudinea de factori care influențează autonomia. Am integrat această funcție pentru ca utilizatorul să poată vedea cum se modifică autonomia de drum în funcție de temperatura exterioară.

 25. Cum pot să-mi optimizez autonomia?

  Factori precum modul de rulare, viteză, topografie și temperatura exterioară influențează consumul de energie și astfel autonomia reală. O rulare uniformă cu viteză adecvată poate crește autonomia.

 26. De ce autovehiculele hibride nu pot fi simulate în regim complet electric la temperaturi scăzute?

  La temperaturi apropiate de punctul de îngheț se poate întâmpla ca autovehiculele hibride să nu se poată deplasa în regim electric deoarece folosirea motorului cu ardere internă este mai avantajoasă datorită căldurii produse suplimentar.

 27. Ce valoare adăugată îmi oferă aplicația Mercedes-Benz Electric Ready?

  Aplicația EQ Ready oferă utilizatorilor posibilitatea de a urmări comportamentul cotidian de rulare și, astfel, de a testa dacă mobilitatea electrică li se potrivește încă de azi în viața cotidiană. Cu această aplicație este simulată utilizarea cotidiană a autovehiculului într-un autovehicul electric - și aceasta prin intermediul mai multor călătorii.

 28. Cum sunt protejate datele mele?

  Mercedes-Benz AG folosește măsuri de siguranță tehnice și organizatorice pentru a proteja datele administrate de noi împotriva manipulării, pierderii, distrugerii și împotriva accesării de către persoane neautorizate. Măsurile noastre de siguranță sunt îmbunătățite continuu în conformitate cu progresele tehnologice. Mai multe detalii găsiți în informațiile din aplicație (simbolul informații din dreapta sus).

 29. Cum sunt prelucrate datele?

  În măsura în care este necesar și atât timp cât utilizatorul a acceptat ca acestea să fie utilizate și în continuare, Mercedes-Benz AG colectează, prelucrează și utilizează datele personale ale utilizatorului pentru ca acesta să poată utiliza aplicația și funcțiile aferente. Aplicația folosește în acest sens datele introduse de utilizator și, atât timp cât acesta le-a aprobat, date existente pe dispozitiv sau care au fost generate prin utilizarea funcțiilor dispozitivului (localizare). Mai multe detalii găsiți în informațiile din aplicație (simbolul informații din dreapta sus).