Modelele hibrid plug-in

de la Mercedes-Benz.

Dinamică nouă, eficiență și autonomie pentru toate segmentele de autovehicule.

Modele Plug-in Hybrid Mercedes-Benz

Vrei să alegi din mai multe modele Plug-in Hybrid?

Găsește și configurează modelul care ți se potrivește.

Găsește și configurează modelul care ți se potrivește.

De ce un model plug-in hybrid?


Motive să vă decideți pentru un model plug-in hybrid.

De ce un model plug-in hybrid?


Motive să vă decideți pentru un model plug-in hybrid.

Tehnologia explicată pe înțelesul tuturor


Așa funcționează modelul plug-in hybrid.

Componentele sistemului de propulsie: tehnologie inovativă într-o combinație inteligentă, pentru mai multă eficiență.

Tehnologia explicată pe înțelesul tuturor


Așa funcționează modelul plug-in hybrid.

Componentele sistemului de propulsie: tehnologie inovativă într-o combinație inteligentă, pentru mai multă eficiență.

Încărcarea modelului plug-in

Modelele hibrid plug-in pot fi încărcate în principiu la orice priză de uz casnic. Alternativa evident mai rapidă o reprezintă oricum stația Wallbox de la Mercedes-Benz.

Cu acesta, autovehiculul atinge în cel mai scurt timp autonomia electrică totală. Dacă nu sunteți acasă, și stațiile publice de încărcare constituie o posibilitatea de a alimenta cu curent autovehiculul dumneavoastră.

Baterie de înaltă tensiune litiu-ion

Ca acumulator de energie electrică este utilizată o baterie de înaltă tensiune litiu-ion, care poate fi încărcată la o sursă externă de energie electrică.

Acest tip de baterie combină o înaltă densitate energetică cu o durabilitate ridicată, ocupând totodată un spațiu relativ redus. Această baterie se încarcă de la o priză din peretele lateral sau din bara de protecție spate a autovehiculului.

Cutia de viteze inclusiv motorul electric

Motorul electric poate fi utilizat atât ca motor, cât și ca generator. În regimul de funcționare ca motor servește la propulsie, în regimul de decelerare și la frânare se recuperează energie electrică și se folosește la încărcarea bateriei litiu-ion.

Motorul electric poate pune la dispoziție încă de la pornire cuplul său maxim și asigură o accelerare deosebit de puternică de pe loc. Convertizorul ultraeficient de cuplu motor oferă confortul înalt obișnuit la pornire în regimul de funcționare hibrid.

Sistem de frânare recuperativ

În cazul recuperării este vorba de transformarea energiei cinetice în energie electrică pentru recuperarea parțială a energiei de frânare în regimul de decelerare.

Această energie poate fi salvată în bateria litiu-ion și refolosită mai târziu de motorul electric pentru propulsie, precum și de consumatorii auxiliari din autovehicul (de exemplu instalația de climatizare).

Motor cu ardere internă

În funcție de model, motoarele pe benzină sau motorină sunt combinate cu module hibride și cu baterii de diferite nivele de putere.

Performanța motorului cu ardere internă este susținută de motorul electric, dacă este necesar – pentru un plus de performanță în timpul accelerării. Rezultatul îl constituie combinarea performanțelor de rulare, a plăcerii de a conduce și a confortului cu cel mai mic consum posibil de combustibil și emisii locale mai scăzute.

Eficiență și consum


Mai multă autonomie. Mai multă putere. Consum mai redus.

Eficiență și consum


Mai multă autonomie. Mai multă putere. Consum mai redus.

  Flexibilitate maximă cu ajutorul propulsiei electrice și cu ardere internă.

  Imaginea prezintă modelul Mercedes-Benz GLA din față.

  Punctul forte al modelelor plug-in hybrid este versatilitatea. Acestea combină condusul silențios în regim electric și fără emisii pe plan local, în oraș, cu flexibilitatea și autonomia motorului cu ardere internă pe distanțe lungi.

  Deplasarea fără emisii pe plan local.

  Imaginea prezintă modelul Mercedes-Benz CLA Coupé văzut oblic de sus.

  Modelele plug-in hybrid sunt un important punct de referință pe drumul spre deplasarea fără emisii. Mercedes-Benz dezvoltă în continuare modelele sale plug-in hybrid în direcția unor autonomii electrice mai mari, pentru a oferi în toate segmentele versiuni impresionante pentru condusul fără emisii pe plan local, pe traseele cotidiene.

  Consum mai redus printr-o încărcare punctuală.

  Imaginea prezintă modelul Mercedes-Benz Clasa A din lateral.

  Datorită autonomiilor ridicate, noile modele plug-in hybrid Mercedes-Benz, pot rula în oraș în regim preponderent  electric, reducând astfel valorile de consum. Cu cât încărcați mai des autovehiculul și cu cât utilizați mai conștient strategia inteligentă de funcționare cu recuperare, cu atât va crește  procentul de rulare în regim electric și, astfel, va scădea consumul dumneavoastră.

  Plug-in hybrid diesel.

  Imaginea prezintă un prim-plan al plăcuței modelului Mercedes-Benz GLE 350 de.

  Cea mai modernă tehnologie diesel este integrată în propulsia plug-in hybrid de ultimă generație. Mobilitatea fără emisii pe plan local devine o experiență emoțională, însoțită de o eficiență sporită, de un confort semnificativ la rulare, precum și de autonomia impresionantă a motorului diesel. Mai mult, puterea de încărcare este dublată cu încărcătorul de la bord.

  Modelul GLE 350 de 4MATIC SUV: consum de combustibil combinat 1,1 - 0,7 l/100 km, emisii CO2 ponderate 28-18 g/km, consum de curent ponderat 37,3 - 30,8 kWh/100 km

  Dinamică confortabilă la rulare


  A venit vremea pentru noi experiențe: emoție și inteligență.

  Dinamică confortabilă la rulare


  A venit vremea pentru noi experiențe: emoție și inteligență.

   Senzație dinamică de rulare.

   Imaginea prezintă modelul Mercedes-Benz GLE SUV oblic din față.

   Experimentați senzația de rulare în regim electric cu o reacție de răspuns imediată și cuplu maxim încă de la pornirea de pe loc. O să vă obișnuiți imediat cu această nouă dinamică și
   nu veți mai dori să renunțați la ea. Dacă nu datorită acesteia, atunci cu siguranță odată ce veți simți puterea celor două „inimi” accelerând simultan.

   Fiabilitatea consacrată.

   Imaginea prezintă modelul Mercedes-Benz Clasa A oblic din față.

   Modelele plug-in hybrid combină cele mai bune aspecte ale celor două universuri - motorul cu ardere internă și motorul electric. Prin combinația inteligentă a tehnologiilor cu siguranța caracteristică Mercedes-Benz, toate autovehiculele corespund principiului nostru: cel mai bun sau nimic.

   Rulare silențioasă în regim electric.

   Imaginea prezintă modelul Mercedes-Benz Clasa A Limuzină văzut oblic din spate.

   Descoperiți noua senzație de rulare cu accelerare spontană, puternică și silențioasă. Porniți relaxat activitatea zilnică cu un regim pur electric fără zgomote de motor.

   Preclimatizare standard controlabilă prin intermediul aplicației.

   Imaginea prezintă o ilustrare a preclimatizării prin intermediul aplicației.

   Bucurați-vă de un climat plăcut încă de la urcarea în autoturism. Pentru aceasta setați din timp ora și temperatura pentru aerul din habitaclu și, în funcție de echipare, și pentru scaune - prin Mercedes me sau de la head-unit. În plus, dacă în acest timp încărcați bateria,  nivelul acesteia se păstrează până la începerea călătoriei.

   Mai puține intervenții ale sistemului de frânare printr-o recuperare inteligentă.

   Imaginea prezintă reprezentarea fluxului de energie în display-ul Media al modelului Mercedes-Benz GLE.

   Cu fiecare frânare recâștigați autonomie în regim electric. În regimul de decelerare sau de frânare, energia cinetică se transformă în energie electrică și este utilizată la încărcarea bateriei (recuperare). Strategia inteligentă de funcționare susține încetinirea și intensificarea recuperării în situațiile din trafic în care este necesară frânarea.

   Autonomie și încărcare


   Multe drumuri duc către curentul electric - posibilitățile de încărcare.

   Autonomie și încărcare


   Multe drumuri duc către curentul electric - posibilitățile de încărcare.

    Toate posibilitățile de încărcare pe scurt.

    Imaginea prezintă modelul Mercedes-Benz Clasa E oblic din față.

    Modelele hibrid plug-in pot fi încărcate la orice priză casnică. Ca alternativă mai rapidă se recomandă oricum stația Wallbox de la Mercedes-Benz. Cu aceasta, autovehiculul își recapătă în scurt timp autonomia electrică totală. Pe traseu, stațiile de încărcare publice oferă posibilitatea încărcării cu curent electric.

    Autonomie electrică și convențională.

    Imaginea prezintă panoul de bord digital al modelului Mercedes-Benz GLE.

    O combinație optimă între autonomia electrică și cea convențională este obținută prin strategia inteligentă de funcționare raportată la rută. Această strategie alege, în funcție de situația de rulare, propulsia electrică sau convențională și permite astfel cea mai bună eficiență. Strategia ține cont, între altele, de datele de navigație și din trafic, precum și de cerințele de viteză pe întregul traseu.

    Influențe asupra autonomiei.

    Imaginea prezintă modelul Mercedes-Benz Clasa A din lateral.

    Autonomia electrică până la pornirea motorului cu combustie internă variază în funcție de stilul de conducere, profilul traseului și condițiile de mediu. Se adaugă conducerea preventivă cu afișajul Eco Score, recuperarea inteligentă și funcția de navigație. Consumatorii auxiliari (de exemplu instalația de climatizare) influențează de asemenea autonomia.

    *Coloana de distribuție din imagine nu este inclusă în pachetul de livrare al Mercedes-Benz Wallbox.

    Modele - privire de ansamblu


    Toate modele plug-in hybrid Mercedes-Benz disponibile în prezent.

    Modele - privire de ansamblu


    Toate modele plug-in hybrid Mercedes-Benz disponibile în prezent.

     Mercedes-Benz Clasa A Limuzină

     Imaginea prezintă modelul Mercedes-Benz Clasa A Limuzină.

     Puternică și eficientă: tehnologia modelului plug-in hybrid combină avantajele unui motor cu patru cilindri cu cele ale mobilității electrice. Astfel, modelul A 250 e impresionează cu înalta eficiență , dar și cu atitudinea  sportivă de conducere susținută  de puterea sistemului hibrid de propulsie cu putere maxima de 160 kW (218 CP).

      

     Modelul Clasa A 250 e Limuzină: consum de combustibil ponderat 1,3 - 1,0 l/100 km, emisii CO2 ponderate 30-23 g/km, consum de energie electrică ponderat 19,0 - 17,1 kWh/100 km

     Mercedes-Benz Clasa A Limuzină compactă

     Imaginea prezintă modelul Mercedes-Benz Clasa A Limuzină compactă.

     Generația actuală a modelului Mercedes-Benz Clasa A este inovatoare în multe domenii. La modelul A 250 e, caracteristicile centrale sunt plăcerea de a conduce în regim electric și eficiența, care se evidențiază în mod clar prin autonomia în regim electric de 74-65 km (WLTP).

      

     Modelul Clasa A 250 e Limuzină compactă: consum de combustibil ponderat 1,4 - 1,1 l/100 km, emisii CO2 ponderate 31-24 g/km, consum de energie electrică ponderat 19,2 - 17,4 kWh/100 km

      

     Mercedes-Benz Clasa B Sports Tourer

     Imaginea prezintă modelul Mercedes-Benz Clasa B Sports Tourer.

     Modelul B 250 e utilizează tehnologia plug-in hybrid de a treia generație. Puterea sistemului hibrid de propulsie de 160 kW (218 CP) și cuplul sistemului de 450 Nm asigură o mare plăcere de a conduce în viața cotidiană. Mai mult, și autonomia electrică de 71-61 km (WLTP) fixează standarde de eficiență în acest segment.

      

     Modelul Clasa B 250 e Sports Tourer: consum de combustibil ponderat 1,4 - 1,1 l/100 km, emisii CO2 ponderate 33-25 g/km, consum de energie electrică ponderat 19,8 - 17,7 kWh/100 km

     Mercedes-Benz Clasa E Limuzină

     Imaginea prezintă modelul Mercedes-Benz Clasa E Limuzină.

     Versiunile plug-in hybrid ale Clasei E sunt destinate șoferilor de cursă lungă, care se bazează mult pe confortul necesar la deplasarea pe distanțe lungi. În același timp, aveți la dispoziție o sarcină mare de remorcare. În zonele urbane, Clasa E plug-in hybrid permite în mod suplimentar o conducere fără emisii. Modelul E 300 pune la dispoziție o putere maximă a sistemului de 235 kW ( 320 CP), iar modelul E 300 de o putere maximă de 225 kW ( 306 CP).

      

     Modelul Clasa E 300 de Limuzină: consum de combustibil ponderat 1,4 - 1,2 l/100 km, emisii CO2 ponderate 36-31 g/km, consum de energie electrică ponderat 17,8 - 17,1 kWh/100 km;
     Modelul Clasa E 300 e Limuzină: consum de combustibil ponderat 1,8 - 1,5 l/100 km, emisii CO2 ponderate 41-35 g/km, consum de energie electrică ponderat 18,2 - 17,3 kWh/100 km

     Mercedes-Benz Clasa E T-Modell

     Imaginea prezintă modelul Mercedes-Benz Clasa E T-Modell.

     Modelul E 300 de T-Modell cu o putere a sistemului de  225 kW ( 306 CP) este deosebit de economic și rentabil și, totodată, confortabil și spațios. Din aceste motive, este un autovehicul ideal de călătorie, fapt dovedit și de autonomia ridicată de peste 1.000 km (în combinație cu rezervorul opțional de 60 de litri).

      

     Modelul Clasa E 300 de T-Modell: consum de combustibil ponderat 1,4 - 1,3 l/100 km, emisii CO2 ponderate 38-35 g/km, consum de energie electrică ponderat 18,0 - 17,6 kWh/100 km;
     Modelul Clasa E 300 e T-Modell: consum de combustibil ponderat 1,9 - 1,7 l/100 km, emisii CO2 ponderate 44-39 g/km, consum de energie electrică ponderat 18,6 - 17,9 kWh/100 km

     Mercedes-Benz GLA

     Imaginea prezintă modelul Mercedes-Benz GLA din perspectivă laterală.

     Noul model GLA impresionează prin combinația dintre stil și design, având o înaltă practicabilitate și variabilitate. Propulsia plug-in hybrid de a treia generație  a modelului GLA 250 e oferă, cu o putere a sistemului de 160 kW ( 218 CP), precum și 450 Nm cuplu maxim, cele mai bune premize pentru un stil de viață activ și fără emisii pe plan local.

      

     Modelul GLA 250 e: consum de combustibil ponderat 1,7 - 1,3 l/100 km, emisii CO2 ponderate 38-30 g/km, consum de energie electrică ponderat 19,0 - 17,0 kWh/100 km

     Mercedes-Benz GLC SUV

     Imaginea prezintă modelul Mercedes-Benz GLC SUV.

     Modelul GLC 300 e 4MATIC impresionează ca model SUV premium multifuncțional prin confort, funcționalitate și agilitate. Prin puterea sistemului de  225 kW ( 306 CP), un cuplu maxim  de 700 Nm, precum și o autonomie electrică de 43-39 km (WLTP), acesta este destinat pentru sarcini complexe, atât pe distanțe scurte, cât și lungi.

      

     Modelul GLC 300 e 4MATIC: consum de combustibil ponderat 2,8 - 2,0 l/100 km, emisii CO2 ponderate 63-45 g/km, consum de energie electrică ponderat 20,6 - 18,6 kWh/100 km

     Mercedes-Benz GLC Coupé

     Imaginea prezintă modelul Mercedes-Benz GLC Coupé.

     Modelul GLC 300 e 4MATIC Coupé este de asemenea un model multifuncțional, dispunând și de accente sportive, prin combinația expresivă de model  SUV și design de Coupé. Cu o putere identică a sistemului și o autonomie electrică de 43-39 km (WLTP). acesta este potrivit pentru toate domeniile de activitate.

      

     Modelul GLC 300 e 4MATIC Coupé: consum de combustibil ponderat 2,7 - 1,9 l/100 km, emisii CO2 ponderate 62-44 g/km, consum de energie electrică ponderat 20,4 - 18,5 kWh/100 km

     Mercedes-Benz GLE SUV

     Imaginea prezintă modelul Mercedes-Benz GLE SUV.

     Fiind cele mai mari modele ale familiei plug-in hybrid, GLE 350 de 4MATIC și GLE 350 e 4MATIC beneficiază în mod particular de tehnologia actuală. Elemente cheie sunt autonomia electrică de 99-90 km (WLTP) pe baza unei baterii mai mari, precum și reîncărcarea mai rapidă la drum și experiența și mai pronunțată de călătorie în regim electric.

      

     Modelul GLE 350 de 4MATIC: consum de combustibil ponderat 1,1 - 0,7 l/100 km, emisii CO2 ponderate 28-18 g/km, consum de energie electrică ponderat 37,3 - 30,8 kWh/100 km;
     Modelul GLE 350 e 4MATIC: consum de combustibil ponderat 1,2 - 0,9 l/100 km, emisii CO2 ponderate 28-20 g/km, consum de energie electrică ponderat 29,8 - 26,5 kWh/100 km