Design.

Noi creăm stilul viitorului automobilelor.

Design Insight


Design Insight.

Design Insight


Design Insight.

 • Filosofie

  Filozofia de design Mercedes-Benz.

  Filozofia de design Mercedes-Benz se învârte pe un câmp de luptă între tradiție și modernism.
  Gorden Wagener este designerul șef de la Mercedes-Benz Group AG.

  Filozofia de design Mercedes-Benz.

  Designul reușește să creeze lucruri neobișnuite și contribuie esențial la definirea imaginii de marcă în public. Pe un câmp de luptă între tradiție și modernism, designerii din departamentul de design Mercedes-Benz proiectează astăzi autovehiculele viitorului.

  Pentru ei, o abordare unitară este esențială, deoarece atât produsele, cât și mărcile Mercedes-Benz Group AG trebuie să beneficieze de o imagine perfectă. De aceea, echipa internațională formată în jurul designerului șef Mercedes-Benz Gorden Wagener creează toate mărcile și produsele companiei - de la automobile până la designul corporate holistic al tuturor mărcilor concernului. Designerii reușesc să creeze astfel toate elementele cu care clientul vine în contact atunci când face cunoștință cu compania, creând în același timp o experiență completă.

 • Proces

  Modul de lucru al designului Mercedes-Benz.

  Procesul de design începe cu o schiță, care reflectă bucuria inovației și dragostea față de detalii.

  Modul de lucru al designului Mercedes-Benz.

  Bucuria inovației și dragostea față de detalii definesc munca unui designer. De la primele idei până la aprobarea modelului trec mai mulți ani, timp în care designerii creează împreună, pas cu pas, autovehiculul final. Din propunerile diverse, care inițial se concurează unele pe altele, echipa creează următoarea generație Mercedes-Benz.

  Procesul de design este o componentă fixă a procesului de dezvoltare (Mercedes-Benz Development System). Designerii lucrează în strânsă colaborare cu departamentele de cercetare, dezvoltare și producție, cad de acord asupra dimensiunilor autovehiculului, conceptelor materialelor și procedurilor de producție și asigură astfel și posibilitatea de producție în serie.

 • Codul de design

  Definiția clarității senzuale.

  Codul de design de la Mercedes-Benz permite pentru fiecare model o interpretare proprie a clarității senzuale.

  Definiția clarității senzuale.

  Codul de design de la Mercedes-Benz.

  Codul de design de la Mercedes-Benz.

  Filozofia de design a clarității senzuale ca expresie a unui lux modern se află în centrul atenției muncii designerilor Mercedes‐Benz. Aceasta este definită prin intermediul codului de design. Acesta se bazează pe șase linii directoare, care sunt interpretate corespunzător pentru fiecare model, fiecare autovehicul primind astfel caracterul său unic, rămânând cu toate acestea mereu un Mercedes‐ Benz.

Advanced Design Studios


Advanced Design Studios.

Un dialog cu viitorul.

Advanced Design Studios


Advanced Design Studios.

Un dialog cu viitorul.

Designerii de la Advanced Design Studios creează autoturisme și autovehicule utilitare pentru viitor.

Designerii departamentului de design Mercedes-Benz proiectează zilnic autovehicule care vor atrage privirile pe șosele abia mulți ani mai târziu. Și chiar mai departe în viitor călătoresc colegii lor din cele cinci Advanced Design Studios ale Mercedes-Benz. Aceștia gândesc adesea cu o decadă și chiar mai mult în avans. În acest sens, ei nu se orientează numai în funcție de piața locală, ci iau în considerare și tendințe noi de pe alte continente și din culturi străine.

Modelele din ceramică transformă creațiile vizionare ale Advanced Design Studios în realitate.

Sarcina lor este să gândească global înspre viitor, să întrețină schimburile culturale de idei și să cerceteze tendințele. De aceea, patru dintre cele cinci Advanced Design Studios ale Mercedes-Benz își au sediile în străinătate. Nu este vorba despre a urma tendințele care apar în modă, ci este vorba despre identificarea tendințelor pe termen lung, care vor crește de-a lungul decadelor valoarea mărcii Mercedes-Benz, idei care să îndeplinească cele mai ridicate cerințe în domeniul tehnicii, performanței, confortului și siguranței. Advanced Design Studios sunt locuri creative, în care designerii își pot lăsa frâu liber gândurilor, fără a se gândi imediat la producția de serie.

Advanced Design Studios - locații


Advanced Design Studios - locații.

Advanced Design Studios - locații


Advanced Design Studios - locații.

 • Carlsbad

  Advanced Exterior Design Studio Carlsbad.

  În localitatea californiană Carlsbad sunt create exterioare pentru prototipuri vizionare, studii cu privire la autovehicule și concepte de mobilitate.

  Advanced Exterior Design Studio Carlsbad.

  Advanced Design Studios sunt locuri creative, în care designerii își pot lăsa frâu liber gândurilor, fără a se gândi direct la producția de serie. În Carlsbad, California, designerii creează exteriorul pentru prototipuri, studii despre autovehicule și concepte de mobilitate pentru mâine și poimâine. Senzația de viață tipic californiană influențează această locație, la fel ca apropierea de Hollywood. Astfel, în Carlsbad se dezvoltă o formă specială a creativității, care își pune amprenta și pe designul de serie Mercedes-Benz și deschide noi perspective.

  Advanced Exterieur Design Studio Carlsbad înregistrează impulsurile lumii americane a automobilelor.

  O altă sarcină a studiourilor este identificarea trendurilor și transmiterea de impulsuri din lumea americană a automobilelor, deoarece aceasta se deosebește parțial de cea europeană.

  Însă în toate proiectele poate fi identificată filozofia unică de design a clarității senzuale Mercedes-Benz. Locația Carlsbad lucrează în strânsă colaborare cu alte Advanced Design Studios.

 • Como

  Advanced Interior Design Studio Como.

  Advanced Interior Design Studio Como își are sediul într-o vilă italiană plină de stil.

  Advanced Interior Design Studio Como.

  În studioul din Como, designerii lucrează la concepte de interioare pentru un viitor foarte îndepărtat, aspectele Color & Trim jucând un rol central în acest sens.

  Vila construită în jurul anului 1750, cu picturile sale murale contemporane, ieșirile sale lungi și diferitele pardoseli din teracotă și lemn, care oferă o sursă deosebită de inspirație pentru designeri, se află în interiorul triunghiului format din Como, Milano și Torino. Aici, industria mobilierului și lumea modei sunt la ele acasă, apropierea lor tangibilă influențând munca de zi cu zi a designerilor.

  Manufactura tradițională inspiră designerii din Como în dezvoltarea interioarelor inovatoare.

  Deoarece manufactura tradițională se bucură de o mare apreciere acolo, acesta este un mediu ideal pentru Advanced Interieur Design Studio. Astfel, mințile creative din Como sunt foarte deschise la influențele din regiune și aduc la viață aceste inspirații sub forma unor noi spații interioare pentru autovehicule. Noi culori și materiale impulsionează și sunt combinate în permanență în moduri noi, detaliile sunt scoase la suprafață și formele interiorului sunt dezvoltate continuu pe baza filozofiei de design a clarității senzuale.

 • Beijing

  Advanced Design Studio Beijing.

  Advanced Design Studio Beijing este placa turnantă a designului Mercedes-Benz în Asia.
  În centrul atenției la Advanced Design Studio din Beijing se află noi concepte de mobilitate.

  Advanced Design Studio Beijing.

  Advanced Design Studio din Beijing este inima centrului R&D de la fața locului și noua placa turnantă în materie de design a companiei în Asia. Sarcina sa principală constă în a oferi clienților chinezi o experiență de marcă Mercedes-Benz și mai intensă. În calitate de seismograf pentru trenduri în design, cultură și mobilitate, acest studio este o componentă fixă a rețelei globale de design de la Mercedes-Benz. Inspirația creativă din China îmbogățește munca designului Mercedes-Benz. Sarcinile includ de la autovehicule-concept Advanced Design, la diverse proiecte de cooperare și până la competiția cu alte studiouri de design și la crearea de autovehicule pentru producție.

 • Sindelfingen

  Advanced Design Studio Sindelfingen.

  Aici se reunesc filamentele: Advanced Design Studio Sindelfingen.
  În Advanced Design Studio Sindelfingen este creat limbajul formelor mărcii Mercedes-Benz care se va utiliza peste 20 sau 30 de ani.

  Advanced Design Studio Sindelfingen.

  Advanced Design Center din Sindelfingen este forjă de idei pentru designul Mercedes-Benz. Frumusețea își primește semnificația mai profundă prin faptul că transmite un sentiment legat de viitor. Inspirați de acest spirit, designerii din Sindelfingen lucrează zi de zi la portofoliul de automobile al viitorului. Ei transferă inspirații personale și culturale în viziuni ale mobilității viitoare și lasă frâu liber ideilor lor: aici sunt concepute prototipuri, autovehicule pentru cercetare, propuneri de produse și design. Aici se decide ce limbaj al formelor va vorbi marca peste 20 sau 30 de ani.

 • Sunnyvale

  Advanced UX Design Studio Sunnyvale.

  Advanced UX Design Studio Sunnyvale se află în Silicon Valley, sub soarele plin de inspirație al Californiei.

  Advanced UX Design Studio Sunnyvale.

  Mercedes-Benz Advanced Design Center din Sunnyvale este parte a Mercedes-Benz Research & Development North America, Inc. Locația este ideală pentru colaborarea strânsă cu experți din cele mai diferite domenii: căci aici nu se profită numai de apropierea de universitățile de clasă mondială din zonă Stanford sau Berkeley. Au loc schimburi active de idei și cu companiile high-tech care își au sediile aici și echipele se inspiră reciproc, preiau tendințe și nu puține sunt ideile care se regăsesc astăzi în prototipuri și autovehicule de serie.

  Schimbul de idei cu experți din cele mai diferite domenii din vecinătatea Silicon Valley este transferat în concepte viitoare de operare.

  Experții de la Advanced Design Studios din Sunnyvale se concentrează asupra designului de Automotive User Experiences digitale și interacțiuni cu specializare asupra experiențelor utilizatorilor pentru autovehicule Mercedes-Benz viitoare, autovehicule-concept și de cercetare și alte aplicații digitale ulterioare. Designerii dezvoltă împreună cu inginerii conținuturi inovatoare, concepte, designuri și prototipuri legate de toate aspectele autovehiculului viitorului. În plus, echipele pregătesc și implementează strategii ținând cont de tendințele sociale, culturale și tehnologice.

Mercedes-AMG GT Concept


Specific până la extrem: designul Mercedes-AMG GT Concept.

Marca de autovehicule sport AMG Future Performance prezintă prototipul hibrid.

Mercedes-AMG GT Concept


Specific până la extrem: designul Mercedes-AMG GT Concept.

Marca de autovehicule sport AMG Future Performance prezintă prototipul hibrid.

Autovehiculul sport cu patru uși din Affalterbach.

Vedere laterală Mercedes-AMG GT Concept în fața unui fundal negru.

Autovehiculul sport cu patru uși din Affalterbach.

Prin intermediul prototipului Mercedes-AMG GT Concept, marca de autovehicule sport și de performanță oferă o perspectivă asupra alternativelor de propulsii pe care le concepe AMG. Autovehiculul sport cu patru uși din Affalterbach va continua fără îndoială povestea de succes a AMG GT.