Preluare autovehicule scoase din uz | Service Mercedes-Benz
Preluare autovehicule scoase din uz

Preluare autovehicule scoase din uz.

Reciclare autovehicule scoase din uz.

Sustenabilitate și protecția mediului la Mercedes-Benz.

În calitatea sa de inventator al automobilului, compania Mercedes-Benz este conștientă de responsabilitatea sa și face din sustenabilitatea și protejarea mediului o parte integrantă a strategiei generale a companiei. Realizarea produselor Mercedes-Benz cu respectarea mediului înconjurător descrisă în principiile de mediu ale Mercedes-Benz AG ține cont de întregul ciclu de producție, de la design, la producție, utilizare și până la reciclarea produselor.

Baza unei valorificări eficiente a autovehiculelor după încheierea fazei de utilizare este capacitatea lor de a fi reciclate, calitate pe care o îmbunătățim continuu. Acest aspect reprezintă premisa unei valorificări și reutilizări eficiente a materialelor valoroase care alcătuiesc un autovehicul, lucru de care se ocupă partenerii noștri.

Dacă într-una din zile va trebui să vă despărțiți de autovehiculul dumneavoastră, vă rugăm să îl returnați în cadrul rețelei noastre de returnare autovehicule rulate. Mercedes-Benz organizează o preluare simplă și gratuită, precum și valorificarea conformă cu legislația și ecologică a autovehiculului dumneavoastră.

Prin returnarea autovehiculului și revalorificarea eficientă a materialelor asociată acesteia, vă aduceți o contribuție valoroasă la închiderea circuitului de reciclare și protejarea tuturor resurselor noastre.

Preluarea.

Preluarea autovehiculului dumneavoastră.

Pentru a simplifica operațiunea de returnare a autovehiculului dumneavoastră cât mai mult posibil, Mercedes-Benz dispune de o rețea largă de puncte de preluare. Returnarea autovehiculului dumneavoastră prin intermediul rețelei noastre de preluare vă garantează o valorificare conformă cu legislația a materialelor componente, o recuperare a materialelor valoroase și refolosirea lor pentru noile produse. În acest fel contribuiți la protejarea mediului și la eficientizarea resurselor.

La predarea autovehiculului și a documentelor de înmatriculare către unul dintre partenerii noștri, veți primi un certificat care va confirma reciclarea autovehiculului în conformitate cu legislația în vigoare. De regulă aveți nevoie de această dovadă pentru a radia definitiv autovehiculul din circulație.

Ca proprietar al unui Mercedes-Benz, puteți returna autovehiculul gratuit în rețeaua noastră cu îndeplinirea următoarelor condiții:

  • Este vorba de autovehiculele destinate transportului de persoane de până la 9 locuri sau de autovehiculele de transport marfă de până la 3,5 tone.
  • Autovehiculul trebuie să fie sau să fi fost înmatriculat într-o țară din UE cel puțin o lună înainte de radierea sa.
  • Autovehiculul uzat să nu conțină deșeuri și să fie complet (motor, șasiu, caroserie, catalizator, unități de comandă electronice).

Reciclare.

Reciclarea materiilor prime valoroase.

Autovehiculul dumneavoastră Mercedes-Benz probabil că și-a trăit traiul – dar cu siguranță mai are ceva de spus.

Grație celor mai noi tehnologii de reciclare, este posibilă recuperarea majorității materialelor din care este alcătuit și, implicit, economisirea unor materii prime valoroase alături de protejarea masivă a mediului.

  1. Reciclarea unor materii prime valoroase.