Directiva privind anvelopele | Mercedes-Benz
Sprinter autoutilitară

Noua etichetă UE pentru anvelope.

Noua etichetă UE pentru anvelope:
mai multă transparență, mai puține emisii.

La 1 mai 2021 Uniunea Europeană va introduce un nou regulament cu privire la marcarea anvelopelor din punct de vedere al consumului de combustibil și al altor parametri. Acesta va avea rolul de a vă ajuta să alegeți în mod conștient anvelope mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Căci acestea pot contribui, atât în cazul autovehiculelor utilizate privat, cât și al celor utilizate comercial, la costuri mai reduse și mai puține emisii.

În plus, această etichetă UE pentru anvelope în vigoare conform va susține obiectivul UE de atingere a neutralității climatice până în anul 2050. Traficul rutier și reducerea emisiilor de CO2 rezultate în urma acestuia joacă un rol important în atingerea acestui obiectiv.

Comparație între vechea și noua etichetă UE pentru anvelope.

Noua etichetă UE pentru anvelope (imagine dreapta) indică cele mai importante caracteristici, precum eficiența consumului de combustibil, aderența pe teren umed și zgomotul la rulare într-un mod mai clar și mai simplu. În plus, conține pictograme pentru reprezentarea aderenței pe zăpadă și gheață1, precum și un cod QR prin intermediul căruia poate fi vizualizată fișa tehnică a produsului.

Caracteristicile noii etichete UE pentru anvelope.

  • Noua etichetă pentru anvelope se aplică acum, pe lângă anvelopele pentru automobile, și celor pentru autobuze și camioane (clasele de anvelope C1, C2, C3)
  • O scală nouă, mai scurtă, pentru eficiența consumului de combustibil, cu clasificare de la2 A la E
  • O scală nouă, mai scurtă, pentru eficiența pe teren ud cu clasificare de la2 A la E
  • Nouă reprezentare a claselor de zgomot cu clasificare de la2 A la C

Informații suplimentare pe noua etichetă pentru anvelope:

  • identificatorul tipului de anvelopă (nr. art. al anvelopei)
  • pictograme noi pentru aderența pe zăpadă (3PMSF) și aderența pe gheață1
  • Cod QR pentru fiecare identificator de tip al anvelopei cu link spre baza de date UE cu produse (EPREL)
1

Anvelopele pentru gheață sunt proiectate pentru carosabil cu strat de gheață sau zăpadă înghețată și trebuie utilizate numai în condiții atmosferice extrem de grele (de ex. temperaturi scăzute). În plus, utilizarea de anvelope pentru gheață în condiții atmosferice mai puțin dificile (de ex. umiditate sau temperaturi mai ridicate) poate duce la afectarea performanței anvelopei, mai ales în ceea ce privește aderența pe suprafețe ude, manevrabilitatea și uzura.

2

Pe scalele pentru eficiența consumului de combustibil și aderența pe suprafață udă „A” reprezintă cea mai bună clasă de performanță, iar „E” - cea mai joasă. În reprezentarea claselor de zgomot (zgomot de rulare), „A“ reprezintă cea mai bună clasă de performanță, iar „C“ cea mai joasă.

Pictogramele etichetei UE pentru anvelope.

Icon für Rollgeräusch

Zgomot de rulare.

Zgomotul extern de rulare este indicat în decibeli și categorizat în cele 3 clase A, B și C.
Icon für Schneegriffigkeit

Aderența pe zăpadă.

Simbolul pentru aderența pe zăpadă marchează anvelopele care se pretează la utilizarea pe zăpadă.
Icon für Eisgriffigkeit

Aderență pe gheață.

Simbolul pentru aderența pe gheață marchează anvelopele care îndeplinesc indicatorii minimi pentru aderența pe gheață.
Despre informațiile legate de noul Regulament privind marcarea anvelopelor raportat la eficiența consumului de combustibil și alți parametri. Vă rugăm să rețineți că economia efectivă de combustibil și siguranța în trafic depind în mare măsură de propriul stil de condus, precum și de circumstanțele particulare (de ex. vreme, topografie, situații în trafic) din timpul deplasării. Consumul de combustibil poate fi redus semnificativ și printr-un stil de condus ecologic. Pentru îmbunătățirea eficienței consumului de combustibil și a aderenței pe teren ud se recomandă verificarea regulată a presiunii în anvelope. Vă rugăm să rețineți și faptul că distanțele de frânare și oprire se pot modifica și în funcție de viteza de deplasare, precum și de condițiile meteorologice și că distanțele de siguranță corespunzătoare trebuie respectate. Pentru întrebări și informații suplimentare, partenerul dumneavoastră Mercedes-Benz vă stă cu plăcere la dispoziție.