Vedere din față Concept EQA cu matrice LED albastră.
Din păcate, videoclipul dorit nu este disponibil momentan. Vă rugăm să încercați din nou mai târziu.
Vizualizare din nou

Modelul Concept EQA - atletul electric.

Prin intermediul Concept EQA Mercedes-Benz prezintă la IAA din Frankfurt cum
se poate transfera strategia EQ în clasa compact.

Modelul Concept EQA - atletul electric.

Prin intermediul Concept EQA Mercedes-Benz prezintă la IAA din Frankfurt cum
se poate transfera strategia EQ în clasa compact.

Electro-ofensiva ia avânt în continuare.

Electro-ofensiva ia avânt în continuare.

„Prin intermediul Concept EQA electro-ofensiva noastră ia un nou avânt: Până în anul 2022 Mercedes-Benz Cars va avea pe piață peste zece autovehicule complet electrice.”

Dr. Dieter Zetsche, președintele consiliului de administrație Mercedes-Benz Group AG și director Mercedes-Benz Cars.

Vedere laterală Concept EQA.

Atletul electric dispune de câte un motor electric la puntea față și puntea spate cu o putere a sistemului de peste 200 kW. Prin intermediul unei distribuții a cuplurilor înspre față sau spate a tracțiunii integrale permanente, caracteristicile de rulare se pot modifica. Prin intermediul unei grile virtuale unice este indicat programul de rulare care a fost selectat.

Autonomie de 400 de kilometri.

Autonomie de 400 de kilometri.

În combinație cu strategia inteligentă de funcționare de la Mercedes-Benz, modelul Concept EQA dispune de o autonomie de 400 de kilometri, în funcție de capacitatea instalată a bateriei. Bateria litiu-ion de înaltă eficiență cu celule Pouch este furnizată de subsidiara Mercedes-Benz Deutsche ACCUMOTIVE.

Vedere din spate și laterală Concept EQA.

Prin intermediul construcției modulare, sistemele inovatoare de baterii dispun de o capacitate specifică modelului de peste 60 kWh. Modelul Concept EQA poate fi încărcat prin inducție sau prin caseta de perete și este pregătit și pentru încărcare rapidă. Viziunea pentru încărcarea la stațiile de încărcare publice este „seamless charging“: Acest serviciu bazat pe Mercedes me face posibilă încărcarea și plata energiei electrice simplu și la diverse statii de încărcare.

 

Limbajul designului clarității senzuale.

Vedere laterală Concept EQA.
Vedere din față Concept EQA.

Limbajul designului clarității senzuale.

Concept EQA este în același timp un nou exemplu pentru dezvoltarea consecventă și continuă a designului: marginile proeminente, precum și liniile au fost reduse semnificativ. Un exemplu al noii electro-estetici este tehnologia de iluminare cu fibre laser. Pentru aceasta, un mediu laser activ este încastrat în centrul unui conductor cu fibră optică. Semnătura luminoasă în formă de spirală definește ideea de electric, amintind vizual de filamentele de cupru ale unui motor electric și vizualizând în același timp animația impulsurilor electrice.

Dinamică de rulare maximă datorită diferitelor programe de rulare.

Dinamică de rulare maximă datorită diferitelor programe de rulare.

Vedere din față Concept EQA cu matrice LED albastră.
Vedere din față Concept EQA cu matrice LED luminoasă roșie.
Vedere din față Concept EQA cu matrice LED albastră în întuneric.

Cele două programe de rulare „Sport“ și „Sport Plus“ oferă o distribuție diferită a cuplurilor între față și spate și permit astfel alegerea unei caracteristici de rulare personalizate. Suprafața Black-Panel din partea frontală joacă rolul de grilă virtuală și își modifică aspectul în funcție de programul de rulare. În programul de rulare „Sport“ grila formează o aripă fluorescentă în format orizontal, în timp ce în modul „Sport Plus“ sunt afișate bare verticale în stilul unei grile Panamericana.

EQ: noua marcă E-Mobility.

EQ: noua marcă E-Mobility.

EQ oferă un ecosistem cuprinzător de electromobilitate format din produse, servicii, tehnologii și inovații. Spectrul cuprinde de la autovehicule electrice la servicii de încărcare și până la acumulatori de energie pentru acasă. Numele EQ semnifică aici „Electric Intelligence“ și este derivat de la valorile mărcii Mercedes-Benz „Emoție și inteligență“. Noua marcă include toate aspectele esențiale pentru electromobilitatea orientată spre client și depășește astfel limitele autovehiculului în sine.

 

Modelele viitoare încorporează esențialul electromobilității moderne: îmbinarea designurilor emoționante și inteligente, plăcere neobișnuită la volan, adaptabilitatea la viața de zi cu zi și un maxim de siguranță, ce caracterizează toate autovehiculele ce aparțin inventatorului autovehiculelor. Primul model de serie al noii mărci de produse EQ, modelul EQC, va fi produs începând cu anul 2019 în fabrica Mercedes-Benz Bremen. Acesta se bazează pe modelul Concept EQ prezentat anul trecut la Paris.

Încărcare în mai puțin de 10 minute.

Încărcare în mai puțin de 10 minute.

Autovehiculul poate fi încărcat prin inducție sau prin Wallbox și este pregătit și pentru încărcare rapidă.

10 min

Timp de încărcare

100 km

Autonomie

Vedere frontală și laterală Concept EQA.

La o stație de încărcare rapidă, modelul EQA se poate încărca în mai puțin de 10 minute, timp suficient pentru a beneficia din nou de 100 km autonomie. Pe lângă competențele interne legate de dezvoltare și producție și strategia modulară pentru propulsoare alternative, filozofia Mercedes-Benz Group AG include și accesul direct la componente cheie pentru electromobilitate.

Soluții de încărcare interconectate inteligent.

Soluții de încărcare interconectate inteligent.

Vedere laterală Concept EQA.
Universul Mercedes: Concept EQA

Pentru automobilele electrificate Mercedes-Benz oferă deja în prezent o infrastructură de încarcare cuprinzatoare, printre care aplicația gratuită „Charge&Pay” pentru alimentarea confortabilă cu energie electrică la stațiile de încărcare publice,precum și acumulatori de energie electrică din instalatii fotovoltaice sau solare pentru proprietarii de case și companii. În viitor, alimentarea cu tensiune va deveni și mai confortabilă datorită sistemului intuitiv de gestionare a încărcării și căutării inteligente de stații de alimentare. Datorită sistemului de încărcare bazat pe Mercedes me, clientul rămâne în ecosistemul electro-mobil de la Mercedes-Benz și beneficiază de toate serviciile dintr-o singură sursă.

Infrastructură amplă de stații de încărcare.

Infrastructură amplă de stații de încărcare.

În cadrul ofensivei electromobilității de la Mercedes-Benz Cars, soluțiile de încărcare interconectate inteligent sunt o componentă integrată, căci acceptarea din partea clienților în domeniul electromobilității este strâns legată de disponibilitatea unei infrastructuri ample. Mercedes-Benz Group AG s-a implicat în primăvara anului 2017 ca Lead-Investor la furnizorul american de soluții de încărcare ChargePoint Inc. Obiectivul acestei participări strategice este extinderea semnificativă a portofoliului de oferte din domeniul soluțiilor inteligente de încărcare și prezentarea unei oferte premium unitare pentru clienți în domeniul e-mobilității.