În fruntea tuturor. Cu peste 1.000 de kilometri.

În fruntea tuturor. Cu peste 1.000 de kilometri.

În fruntea tuturor. Cu peste 1.000 de kilometri.

Cu VISION EQXX, Mercedes-Benz stabilește noi standarde privind autonomia și eficiența electrică. Prototipul demonstrează cât de eficientă, sustenabilă și luxoasă poate fi mobilitatea electrică. Acest campion al eficienței are o autonomie de peste 1.000 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei, echivalând cu un consum de sub 10 kWh la 100 de kilometri. Această performanță se datorează, în parte, designului exterior și aerodinamicii sale, ce reușesc să atingă un coeficient de rezistență la înaintare de 0,17. Caroseria sa irezistibilă duce această revoluție și mai departe: VISION EQXX ilustrează întocmai ce va însemna un autovehicul electric Mercedes-Benz în viitor, cu design ușor, baterii inovatoare și materiale de ultimă generație.

Design pur și simplu mult mai mult decât uluitor.

Design pur și simplu mult mai mult decât uluitor.

Design pur și simplu mult mai mult decât uluitor.

Știința aerodinamicii ridicată la rang de artă reprezintă o veche și strălucită tradiție în cadrul Mercedes-Benz. Pasionații de automobile își amintesc, cu siguranță, modelul C111 din anii ‘70. Astăzi, pionierul clasei limuzinelor de lux, modelul EQS, este cel care deține recordul mondial pentru cel mai aerodinamic vehicul produs în serie. Acum este rândul modelului VISION EQXX să stabilească următorul etalon, cu al său coeficient de rezistență la înaintare de numai 0,17. Această valoare record este deosebit de importantă pentru mobilitatea electrică și, mai ales, pentru autonomia bateriei, având în vedere că două treimi din energia electrică este necesară pentru a contracara rezistența aerului.


Formele curg neîntrerupte, cu o eleganță fără egal, dinspre față, peste aripile impunătoare și voluptoase, până la capătul spoilerului spate extrem de aerodinamic. Multe alte detalii vin să confirme cât de consecvent și fără compromisuri a fost conceput designul aerodinamic al modeleului VISION EQXX: partea frontală este mai îngustă decât a unui CLA compact, opunând o rezistență minimă; ecartamentul mai îngust al roților din spate permite aerului să circule mai eficient; capacele exterioare transparente de pe roți previn aproape orice turbulențe ale aerului, lăsând totuși la vedere superbele jante roz-aurii din magneziu. 

Interiorul: luxul întâlnește natura.

Interiorul: luxul întâlnește natura.

Interiorul: luxul întâlnește natura.

Mercedes-Benz este deschizător de drumuri și când vine vorba de designul interior. VISION EQXX se distinge printr-o combinație surprinzătoare de materiale sustenabile la interior: de la ciuperci până la bambus, cactus și mătase vegană. Acest lucru dovedește că luxul în domeniul auto poate atinge cote maxime chiar și fără utilizarea produselor de origine animală, insuflând simultan senzația unică de confort premium. Datorită acestei abordări fascinante, doar pentru materialele din piele, amprenta de carbon a fost redusă la jumătate.

Trenul de rulare. Eficiență de vârf la nivel mondial.

EQXX: Trenul de rulare. Eficiență de vârf la nivel mondial.

Trenul de rulare. Eficiență de vârf la nivel mondial.

Noua mobilitate sustenabilă nu se măsoară în cai-putere, km/oră sau secunde. Mobilitatea viitorului se va măsura în eficiență – și în raport cu etalonul reprezentat de VISION EQXX, cu eficiența sa energetică de 95%. Asta înseamnă că 95% din energia stocată în baterie ajunge la roți. Prin comparație, un vehicul cu un motor cu ardere internă eficient atinge un nivel de aproximativ 30%, iar un maratonist de cursă lungă atinge în jur de 50%. O echipă dedicată de ingineri de la Mercedes-Benz a colaborat cu specialiștii în mașini de curse de la High Performance Powertrains (HPP) și Mercedes-Benz Grand Prix (MGP) pentru a dezvolta un tren de rulare electric și compact extrem de eficient și o carcasă ușoară pentru baterie. Aceștia au lucrat mai mulți ani pentru a reduce la minimum fricțiunea mecanică, astfel încât puterea să ajungă pe pistă cu cât mai puține pierderi.

O baterie ce atinge noi dimensiuni.

O baterie ce atinge noi dimensiuni.

În loc de o baterie mai mare și, implicit, mai grea, a fost îmbunătățită semnificativ densitatea ei energetică, mai exact până la 200 Wh/kg. Astfel, bateria modelului VISION EQXX poate înmagazina 100 kWh, în același timp ocupând cu 50% mai puțin spațiu și fiind cu 30% mai ușoară decât bateriile cu capacitate comparabilă. Anozi din siliciu de ultimă generație, în combinație cu materiale ultra-ușoare, de exemplu folosite în Formula 1, s-au folosit pentru a crește semnificativ capacitatea bateriei.

Sistemul electric, ce alimentează numeroase componente ale VISION EQXX, poate absorbi energie suplimentară cu ajutorul celulelor solare montate pe acoperiș. Astfel este redus necesarul de energie de înaltă-tensiune, sporind și mai mult autonomia bateriei. Într-o singură zi cu condiții ideale, autonomia pe distanțe lungi poate crește cu până la 25 de kilometri.


Descoperă gama Mercedes-EQ


Descoperă gama Mercedes-EQ

  EQA

  EQA

  Noul model EQA complet electric excelează prin eficiența înaltă și puterea livrată instant

  EQB

  EQB

  Tot ce ai nevoie: siguranță, spațiu și un nivel ridicat de confort. Noul model EQB complet electric oferă un interior spațios și variabil, astfel încât să fii pregătit pentru toate situațiile de zi cu zi.

  EQC

  EQC

  Descoperă un 4x4 100% electric, și totuși un Mercedes-Benz inconfundabil. 

  EQE

  EQE

  EQE combină aspectul său dinamic cu un interior luxos – un echilibru între inovația tehnică și estetica modernă.

  EQS

  EQS

  EQS este modelul complet electric, de sine stătător, din noua gamă a Clasei S. Cu designul distinctiv specific Mercedes-EQ și noul MBUX Hyperscreen, vei trăi experiența condusului electric într-un mod complet nou. 

  EQV

  EQV

  EQV este primul monovolum electric premium de la Mercedes-Benz, care combină condusul fără emisii cu funcționalități și un design estetic impresionante.