Procesul de design se realizează în strânsă colaborare cu departamentele de cercetare, dezvoltare și producție.

Totul începe cu o idee și un desen.

Totul începe cu o idee și un desen.

La începutul procesului de design se află întotdeauna o idee, din care se dezvoltă un desen. Indiferent că sunt create pe blocul de desen sau pe ecran – ideile care existau până acum numai în mintea designerului, devin vizibile.

Din numeroasele schițe create se selectează apoi cele mai bune și promițătoare schițe, care sunt implementate apoi pe baza specificațiilor geometrice în așa fel încât proporțiile, dimensiunile și grafica să genereze o imagine completă.

Drumul spre primul prototip.

Un model ceramic detaliat transformă ideea designerului în realitate tridimensională.

Drumul spre primul prototip.

Pentru a se putea evalua efectul real în spațiu, propunerile selectate sunt create atât sub formă de modele ceramice detaliate la scara 1:4, cât și în format virtual, prin intermediul datelor care pot fi vizualizate cu ajutorul Powerwall – un perete de proiecție enorm, pe care designerii își pot vedea și analiza conceptele din diferite perspective.

Îți poți imagina autovehiculul la dimensiunile corecte și modifica printre altele geometria, culoarea și textura cu un singur clic. Ambele metode au avantajele lor, lumea virtuală neputând însă să înlocuiască până în ziua de astăzi modelele la scară reală.

După ce echipa s-a decis cu privire la varianta finală, cu ajutorul utilajelor de scanare și frezare este creat primul prototip la scară originală. Toate detaliile sunt realizate manual. Rezultatul este un model înșelător de real, care transformă în realitate toate caracteristicile noului autovehicul.

Este creat interiorul.

Interiorul este transferat la scară 1:1 din schiță și dezvoltat pornind de aici.
Toate detaliile modelului ceramic sunt realizate manual.
Designerii Color & Trim acordă o atenție deosebită alegerii materialelor și culorilor.

Este creat interiorul.

Și interiorul este dezvoltat mai întâi sub formă de schiță resp. model. Un model ceramic la scară 1:1 le permite designerilor să experimenteze tridimensional dezvoltarea formelor și să dezvolte aspectele într-o anumită măsură din interior spre exterior, până la obținerea unui sentiment finisat al spațiului. Se construiesc mai multe interioare pentru a se decide care concept va fi păstrat.

Pentru echiparea suprafețelor, designerii Color & Trim aleg materiale și culori din sute de mostre de material textil, piele, lemn și metal. Efectul tactil și culorile sunt combinate și definite în casete la scară 1:1 în „condiții reale“.

 

Toate elementele de operare și afișare sunt dezvoltate de regulă special pentru respectivul autovehicul și dezvoltate în continuare până la găsirea variantei optime.

Finalul.

Prototipul este rezultatul procesului de design, care a început cu o idee și o schiță.

Finalul.

Exteriorul și interiorul sunt îmbinate într-un model. Precum un puzzle, o echipă de specialiști îmbină piesele realizate manual pentru a crea un autovehicul perfect, cu toate caracteristicile, care arată înșelător de similar cu autovehiculele de serie produse ulterior. O nouă stea urcă pe scenă.