Faza de tranziție.

În țările UE termenele de tranziție la noua procedură diferă.

Faza de tranziție de la procedura NEFZ la WLTP.

S-a stabilit ca termen limită finalul anului 2020, dată până la care toate cele 28 de state UE trebuie să încheie această fază de tranziție spre certificarea WLTP. Limita de timp pentru comunicarea valorilor de consum și emisii precum și de adaptare a impozitării auto nu este însă unitar în cadrul UE.

Valorile NEFZ se mențin momentan.

Diferențele dintre NEFZ și valorile NEFZ deduse din WLTP.

Până la finalul anului 2020, pe lângă valorile WLTP se vor determina în paralel și valorile NEFZ pentru toate autovehiculele. Aceste valori se vor regăsi și în documentele autovehiculului. De aceea, pe viitor se va calcula valoarea NEFZ după certificarea WLTP, după o procedură stabilită de legiuitor. Condițiile cadru stabilite pentru certificarea WLTP rămân în continuare valabile.

Valorile NEFZ calculate reprezintă baza determinării concentrației de CO2 din gazele de eșapament ale flotei auto a unui producător. Deoarece aceste valori au fost definite inițial pe baza certificării NEFZ.

Termene diferite, valori limită variabile.

Clasele de autovehicule M1 și N1 - diferențe

Certificarea WLTP distinge atât din punct de vedere al valorilor limită cât și al termenelor de introducere a noii proceduri între autovehicule cu omologare automobil (M1) și omologare autoutilitară (N1): autovehiculele cu omologare autoutilitară N1 grupele II și III și cele din clasa N2 vor face tranziția la certificarea WLTP la un an după autovehiculele cu omologare autoturism. Ceea ce înseamnă că: noua procedură WLTP intră în vigoare pentru noile aprobări de modele cu omologare autoutilitară N1 grupele II și III cât și cele din clasa N2 începând cu 01.09.2018, iar din 01.09.2019 pentru toate autovehiculele omologate.

Excepție fac autovehiculele cu o masă de referință de peste 2.840 kg, cum este posibil să apară la Sprinter. Pentru aceste autovehicule nu se aplică procedura WLTP. Ele vor fi certificate în continuare pe standul de probă pentru motoare conform normei Euro VI. În cazul maselor de referință înscrise între 2.380 kg și 2.840 kg se poate opta între certificarea WLTP pe standul de probă cu role sau certificarea pe standul de probă pentru motoare.

Lorem Ipsum