Vedere din spate și laterală Mercedes-Benz Concept EQ pe o serpentină.

Concept EQ – mobilitatea regândită.

Electromobilitate: Mercedes-EQ apasă comutatorul.

Concept EQ – mobilitatea regândită.

Electromobilitate: Mercedes-EQ apasă comutatorul.

Vedere frontală și laterală Mercedes-Benz Concept EQ în fața podului Golden Gate.
Vedere frontală Mercedes-Benz Concept EQ în fața podului Golden Gate.
Vedere laterală Mercedes-Benz Concept EQ în fața podului Golden Gate.
Vedere frontală și laterală Mercedes-Benz Concept EQ în fața podului Golden Gate.

Mercedes-EQ oferă un ecosistem cuprinzător de electromobilitate format din produse, servicii, tehnologii și inovații. Spectrul cuprinde de la autovehicule electrice la stații de încărcare și servicii de încărcare până la acumulatori de energie pentru acasă.

Precursorul noii mărci este studiul „Concept EQ“ aflat aproape de producția de serie, care a avut premiera mondială la Paris. Încă în această decadă, primul model Mercedes-EQ de serie va fi lansat în segmentul SUV. Urmează ofensiva modelelor care va completa succesiv portofoliul Mercedes-Benz Cars cu modele electrificate.

Mercedes-EQ: orientare clară spre clienți.

Vedere din față a modelului Mercedes-Benz Concept EQ, care parchează deasupra unei casete de încărcare din podea..
Vedere frontală și laterală Mercedes-Benz Concept EQ.

Mercedes-EQ: orientare clară spre clienți.

Portofoliul Mercedes-EQ include toate automobilele ce vor fi propulsate în viitor în mod electric, cu baterii, precum și produsele și serviciile Mercedes-Benz aferente acestora. Astfel, inventatorul automobilului creează prin intermediul portofoliului în continuă creștere o orientare simplă și transparentă înspre clienți. De aceea, marca Mercedes-EQ este următorul pas logic în cadrul strategiei de distribuție și marketing „Best Customer Experience“.

Pentru automobilele electrificate, Mercedes-Benz oferă deja în prezent o infrastructură de încărcare adaptată, printre care o casetă de perete ca stație de încărcare rapidă pentru acasă, aplicația gratuită „Charge&Pay“ pentru alimentarea confortabilă cu energie electrică la stații de încărcare publice, precum și acumulatori de energie electrică din instalații fotovoltaice sau solare pentru proprietarii de case și companii. Toate aceste produse și servicii vor fi reunite în viitor sub umbrela Mercedes-EQ. Astfel, Mercedes-Benz creează o imagine consistentă și clară pentru produse și servicii sustenabile.

Prototip în Paris: „Concept EQ“.

Prototip în Paris: „Concept EQ“.

Prin „Concept EQ“ Mercedes-Benz arată modul în care autovehiculul electric va putea trece în curând pe banda de depășire: studiul cu privire la aspectul unui SUV Coupé sportiv oferă o perspectivă asupra noii generații de autovehicule cu propulsie electrică cu baterii. Designul exterior dinamic cu o nouă estetică electrică subliniază concentrarea asupra e-propulsorului puternic: două motoare electrice, a căror putere de sistem poate fi crescută până la 300 kW datorită componentelor scalabile ale bateriilor și o tracțiune integrală permanentă asigură o dinamică de rulare crescută.

Vedere laterală a cockpit-ului și consolei centrale ale modelului Mercedes-Benz Concept EQ.
Prim-plan ale ecranului tactil din partea din spate a modelului Mercedes-Benz Concept EQ.
Dieter Zetsche în fața Mercedes-Benz Concept EQ prezintă autovehiculul.

Cu o autonomie de până la 500 de kilometri, precum și punctele forte tipice Mercedes-Benz în ceea ce privește siguranța, confortul, funcționalitate și conectivitatea, „Concept EQ“ îndeplinește toate cerințele legate de mobilitatea modernă, sustenabilă. Și în interior autovehiculul oferă soluții inovatoare, printre care și un concept complet nou al interiorului. „Concept EQ“ și-a sărbătorit premiera mondială la salonul auto de la Paris și este precursorul noii mărci de produse de la Mercedes-Benz pentru electromobilitate Mercedes-EQ.

CASE: Connected, Autonomous, Shared, Electric.

Dieter Zetsche pozează în fața Mercedes-Benz Concept EQ.

CASE: Connected, Autonomous, Shared, Electric.

„Mobilitatea viitorului la Mercedes-Benz se sprijină pe patru piloni: Connected, Autonomous, Shared și Electric. ‚Concept EQ‘ reunește toate aceste aspecte în mod consecvent“, spune Dr. Dieter Zetsche, președintele consiliului de administrație al Mercedes-Benz Group AG și director Mercedes-Benz Cars. „Automobilele fără emisii sunt viitorul. Noua noastră marcă Mercedes-EQ depășește cu mult limitele e-autovehiculului. Mercedes-EQ reprezintă un ecosistem electric cuprinzător format din servicii, tehnologii și inovații.“


Noua generație de autovehicule electrice se va baza pe o arhitectură dezvoltată intern pentru modele electrice propulsate cu baterii, care poate fi implementată în mod scalabil și abordabil pentru toate modelele, din toate punctele de vedere.

Design cu o nouă electro-estetică.

Vedere laterală Mercedes-Benz Concept EQ.
Vedere din spate și laterală Mercedes-Benz Concept EQ.
Vedere frontală și laterală Mercedes-Benz Concept EQ.

Design cu o nouă electro-estetică.

„Concept EQ este hot and cool“, spune Gorden Wagener, director Design al Mercedes-Benz Group AG. „Fascinația pe care o emană provine din reinterpretarea filozofiei noastre de design a clarității senzuale pentru o electro-estetică avangardistă, modernă și originală. În același timp, designul redus în mod evident la esențial al acestui prototip vizionar dezvăluie un progresivism seducător.“ Forma de bază monolitică a modelului „Concept EQ“ îmbină gena de SUV cu un caracter dinamic de Coupé și însușiri Shooting-Brake în partea din spate.

Vedere oblică de sus a modelului Mercedes-Benz Concept EQ.

Datorită greenhouse-ului plan și extins sunt create proporții puternic puriste. Noua electro-estetică este asigurată de trecerea fluidă de la capota lucioasă, neagră a motorului, de-a lungul parbrizului și până la trapa panoramică cu tentă închisă – un contrast interesant față de vopseaua de culoare argintiu Alubeam. Îmbinările aproape imperceptibile ale caroseriei, ștergătoarele mascate, camere video în loc de oglinzi exterioare și renunțarea la mânerele obișnuite ale ușilor subliniază silueta alungită și dinamică.

Interior: avangardist și funcțional.

Interior: avangardist și funcțional.

În cockpitul orientat spre șofer atenția este concentrată asupra unui sistem de comandă simplu, bazat pe funcții tactile și o nouă electro-estetică, care transmite aspectul exteriorului în mod consecvent înspre habitaclu. Panoul de instrumente cu displayul mare, suspendat, cu ecran lat este adaptat perfect la șofer datorită designului asimetric.

Vedere asupra cockpitului futurist al modelului Mercedes-Benz Concept EQ.
Prim-plan al cockpitului modelului Mercedes-Benz Concept EQ.

Interiorul „Concept EQ“ este marcat de lux modern care se exprimă mai ales prin intermediul unei User Interface complet noi – îmbinând emoția cu inteligența și funcțiile prietenoase cu utilizatorul și se extinde până la reglarea scaunelor tipică Mercedes-Benz, electrică, fără comutatoare și taste clasice.

Consola centrală încadrată în culoarea roségold pare să plutească: aceasta funcționează fără elemente de comandă mecanice și este echipată cu elemente touch sensibile la atingere. La fel cu Touch Controls de pe volan: șoferul poate opera și de acolo, cu un singur deget, climatizarea automată și sistemul Infotainment.

Mercedes-EQ: noua marca E-Mobility.

Logoul noii mărci de produse de la Mercedes-Benz pentru electromobilitate.

Mercedes-EQ: noua marca E-Mobility.

Studiul „Concept EQ“ aflat aproape de producția de serie oferă o perspectivă asupra arhitecturii autovehiculelor electrice care trece dincolo de modele, pentru autovehiculele propulsate cu baterii. Dieter Zetsche: „smartul electric a fost în 2007 un pionier al regimului de funcționare electric. Acum schimbăm foaia. Suntem pregătiți pentru demararea unei electro-ofensive prin intermediul căreia vom acoperi toate segmentele de autovehicule: de la clasa compactă până la clasa de lux.“

Modelele viitoare încorporează esențialul electromobilității moderne – îmbinarea designurilor atrăgătoare, plăcerii neobișnuite la volan, adaptabilitatea la viața de zi cu zi și maximului de siguranță, ce caracterizează toate autovehiculele aparținând inventatorului automobilului.