O privire asupra Mercedes-AMG GT, care formează cifra 50 cu urmele anvelopelor.

50 de ani de Mercedes-AMG.

Jumătate de secol de Driving Performance.

50 de ani de Mercedes-AMG.

Jumătate de secol de Driving Performance.

Performanță maximă, exclusivism, plăcerea condusului.

Imaginea demonstrează viteza impresionantă a două autovehicule AMG Performance pe circuitul de curse.
Imaginea prezintă modelul Mercedes-AMG E63 S 4MATIC+ lângă Hammer - ciocanul, simbolul primordial al legendei AMG.
Imaginea prezintă două modele Mercedes-AMG Performance Cabriolet în acțiune, pe o șosea de la marginea unei mari metropole.

Performanță maximă, exclusivism, plăcerea condusului.

AMG – aceste trei litere reprezintă în întreaga lume performanța maximă în domeniul automobilelor, exclusivitate, eficiență și plăcerea condusului dinamic. Compania înființată de Hans Werner Aufrecht și Erhard Melcher sărbătorește în 2017 aniversarea a 50 de ani de existență. De-a lungul acestei jumătăți de secol, Mercedes-AMG și-a dovedit în repetate rânduri, prin intermediul numeroaselor succese din motorsport și prin dezvoltarea unor autovehicule de stradă unice, poziția de marcă de succes în domeniul autovehiculelor sport și de performanță și continuă să facă acest lucru și în prezent, mai mult ca niciodată.

„One Man, One Engine.“

Compania cu sediul în Affalterbach susține filozofia „One Man, One Engine“, în cadrul căreia un grup motopropulsor este montat de către un constructor, la fel ca în cadrul unei manufacturi.

„One Man, One Engine.“

Compania cu sediul în Affalterbach reprezintă definiția internațională a competenței supreme în domeniul motoarelor, nu numai în privința dezvoltării, ci și în privința filozofiei „One Man, One Engine“, conform căreia un grup motopropulsor este montat de către un constructor, la fel ca în cadrul unei manufacturi. Cu aproape 100.000 de autovehicule livrate în anul 2016, reprezentând o creștere de peste 40 la sută și cea mai mare ofensivă în domeniul modelelor din istoria companiei, AMG pornește în anul aniversar cu valori record.

Pe drumul spre succes în întreaga lume.

Pe drumul spre succes în întreaga lume.

„Ne aflăm pe drumul spre succes în întreaga lume, datorită extinderii strategice a portofoliului nostru și putem privi în urmă la un an senzațional. Modelele din seria 63 reprezintă la fel ca până acum seriile noastre constructive cheie, care entuziasmează iubitorii de autovehicule din întreaga lume. În plus, seria noastră constructivă AMG GT dezvoltată integral în regie proprie se prezintă ca familie variată, dovedindu-ne astfel în mod impresionant competența ca marcă de autovehicule sport. În același timp, portofoliul nostru reprezintă baza pentru o creștere continuă sustenabilă.”

Imaginea prezintă cele patru autovehicule AMG Performance caracteristice din prezent, unul lângă celălalt pe un circuit de curse.

„Ține de noi nu numai să sărbătorim acum povestea de succes AMG , ci să contribuim la performanța viitorului, acum, într-unul dintre cele mai palpitante momente din istoria automobilului.“

Tobias Moers, președintele administrativ al Mercedes‑AMG GmbH.

Imaginea prezintă roata modelului Mercedes-AMG GT3 cu frâne ceramice compozite de înaltă performanță de culoare galbenă.
Imaginea prezintă partea frontală impunătoare a modelului Mercedes-AMG GT3.

2016, un sezon excepțional în competițiile sportive dedicate clienților.

2016, un sezon excepțional în competițiile sportive dedicate clienților.

Cu un total de 18 victorii generale și alte 32 de poziționări pe podium, echipele internaționale de clienți și Performance au sărbătorit cu noul Mercedes‑AMG GT3 2016 un sezon senzațional. Autovehiculul de curse GT3 a demarat deja de la începutul sezonului cu un început pe măsura așteptărilor. La cursa de 24 de pe Nürburgring desfășurată la sfârșitul lunii mai, autovehiculul de curse GT3 a reușit cel mai mare succes de până acum de la începerea programului de competiții sportive AMG dedicate clienților: victorie generală, pole-position, cel mai rapid tur de circuit, precum și restul locurilor doi, trei, patru și șase sunt înscrise de atunci în cărțile de istorie ale motorsportului.

Pietrele de hotar ale unei mărci de performanță.

Imaginea prezintă câteva dintre autovehiculele Mercedes-AMG Performance, care cuceresc la viteză maximă circuitul Spa-Francorchamps.

Pietrele de hotar ale unei mărci de performanță.

De 50 de ani, compania fondată de Hans Werner Aufrecht și Erhard Melcher îndeplinește visele oamenilor entuziasmați de performanță. Și-au înființat primul atelier în 1967 într-o veche moară, numindu-l „Biroul de inginerie pentru construcția și testarea pentru dezvoltare a motoarelor de curse“. În 1971, modelul AMG 300 SEL 6.8 de la „Aufrecht und Melcher, Großaspach“ – pe scurt: AMG – obține în mod absolut surprinzător cursa de 24 de ore de pe Circuit de Spa-Francorchamps la clasa sa și locul doi în clasamentul general.

Imaginea prezintă modelul AMG 300 SL, care trece pe lângă un alt autovehicul AMG Perfromance și obține astfel victoria.
Imaginea prezintă două autovehicule Mercedes-AMG Performance în acțiune pe circuitul de curse.
Imaginea prezintă două autovehicule caracteristice AMG Performance în acțiune.

Cooperarea cu Mercedes-Benz începe în 1990. Odată cu C 36 AMG, în 1993 pătrunde pe piață primul autovehicul dezvoltat pe baza contractului de cooperare încheiat cu Daimler-Benz. În 2005, Mercedes-AMG devine în proporție de sută la sută subsidiară a Mercedes-Benz Group AG și în 2009 compania prezintă prin modelul Mercedes-Benz SLS AMG primul autovehicul dezvoltat integral de către Mercedes-AMG. Cu modelul SLS AMG GT3, în 2011 AMG face trecerea spre curse. Urmează în 2014 prezentarea modelului Mercedes-AMG GT și în 2015 introducerea modelelor din seria 43.