La nivel mondial există cinci Mercedes-Benz Advanced Design Studios.

Responsabil pentru toate studiourile este Gorden Wagener, directorul departamentului de design al Mercedes-Benz. Advanced Design Studios se regăsesc în Sindelfingen (Germania), Como (Italia), Beijing (China), precum și Carlsbad și Sunnyvale (California).

Studioul din Como este specializat în interiorul autovehiculelor viitoare, în special datorită poziție sale în faimosul triunghi delimitat de orașele Como, Milano și Torino. Advanced Design Studio din Beijing are o importanță majoră în ceea ce privește noile concepte de mobilitate, precum și cooperările.

Designerii din Carlsbad se concentrează asupra exteriorului autovehiculelor de mâine și poimâine, pe de altă parte, în Advanced Studio din Sunnyvale se concep viitorul digital și interfețele unitare pentru autovehicule. În Sindelfingen, filamentele creative se reunesc.

 

Advanced Design Studios oferă impulsuri importante în direcția dezvoltării continue a filozofiei de design Mercedes-Benz cu claritate senzuală și setării de tendințe creative cu noi idei, care vor face și în viitor un Mercedes-Benz să aibă un aspect senzual și clar din punct de vedere estetic, precum și sportiv și plin de stil, fără a-și ignora rădăcinile și identitatea de marcă. Viitorul este deja aici.