Semiconductori.

Situație globală tensionată în ceea ce privește livrările.

Efecte asupra industriei auto.

Efecte asupra industriei auto.

În prezent există o criză mondială în ceea ce privește livrările anumitor componente ale semiconductorilor. Aceștia sunt componenta principală a microcipurilor care se utilizează în aparate electronice și permit funcții controlate electronic. În autovehicul, acestea controlează, de exemplu, propulsia și comportamentul la rulare prin intermediul calculatoarelor. Însă, de asemenea, comandă și sistemele pentru confort și de asistență.

Practic, toate ramurile industriei sunt afectate.

Practic, toate ramurile industriei sunt afectate.

Cererea modificată și cu creșteri în salturi din timpul pandemiei COVID19, în special în ceea ce privește produse electronice precum telefoane mobile, tablete, computere și console de jocuri, nu poate fi acoperită integral de piața semiconductorilor, ceea ce duce la situații de criză.

Situația disponibilității globale a microcipurilor este tensionată.

Imaginea prezintă un angajat pe linia de producție.

Situația disponibilității globale a microcipurilor este tensionată.

Întreaga industrie auto este afectată, în ciuda anunțării din timp a necesităților noastre. Producătorii de cipuri au fost nevoiți să întrerupă temporar producția din cauza lockdown-urilor la nivel local.

În prezent, experții nu pot oferi din păcate o prognoză certă cu privire la momentul în care se va putea lua în calcul o revenire completă a disponibilității.

De aceea, din păcate, pe anumite piețe și pentru anumite serii aflate în producție am fost nevoiți să limităm anumite echipări. Acest lucru duce la întârzierea livrărilor sau livrări cu echipare redusă. Parțial, acestea pot fi instalate ulterior gratuit de către service-ul nostru Mercedes-Benz, imediat ce piesele lipsă sunt din nou disponibile.

Gestionarea diferită rezultă din reglementările legale specifice fiecărei țări, precum și din situația actuală a livrărilor în fabricile individuale, aspecte care se modifică adesea rapid ca urmare a situației generale volatile.

Disponibilitatea echipărilor individuale.

Imaginea prezintă o femeie care utilizează aplicația Mercedes Me pe smartphone-ul său.

Disponibilitatea echipărilor individuale.

În prezent sunt afectate de limitări, printre altele, disponibilitatea camerei video pentru Realitate Augmentată MBUX, precum și modulul de comunicație LTE, care este necesar pentru utilizarea serviciilor Mercedes me și care, ca parte a echipării standard, operează diferite elemente de echipare. Astfel, și alte servicii Mercedes me connect, ca de exemplu informații din trafic în timp real, sunt indisponibile. În plus, și aplicația Mercedes me poate fi utilizată numai limitat.

Dacă ai întrebări specifice cu privire la comanda ta sau la configurația planificată a noului tău autovehicul, partenerul Mercedes-Benz preferat este întotdeauna persoana de contact potrivită.

În ceea ce privește modulul de comunicație LTE, avem posibilitatea de echipare ulterioară a autovehiculelor afectate, la restabilirea disponibilității. Clienții noștri vor fi contactați de către serviciul After Sales, imediat ce piesele sunt disponibile. Apoi, la cererea clientului, autovehiculul va fi asociat direct cu Mercedes me și toate funcțiile aferente, iar serviciile corespunzătoare Mercedes me vor fi activate. Perioada gratuită de funcționare a serviciilor va începe ulterior și se va desfășura conform termenilor agreați. Bineînțeles că aceste măsuri nu implică niciun fel de costuri pentru clienții noștri.

Trebuie să menționăm faptul că - așa cum am precizat la început - nici experții din industria semiconductoarelor nu pot lansa momentan prognoze sigure, astfel încât la acest moment nu putem oferi o estimare certă a momentului concret la care se va putea realiza echiparea ulterioară. Rămânem în continuare în legătură strânsă cu toți partenerii, pentru a minimiza pe cât posibil timpul de așteptare pentru clienții noștri.

Imaginea o prezintă pe Britta Seeger, Director vânzări Mercedes-Benz Cars.

„Cumpărarea unui Mercedes este întotdeauna ceva special, ceva la care mulți oameni visează. Odată găsită „steaua” perfectă, prelungirea așteptării este dificilă. Din păcate, din cauza unei disponibilități limitate a anumitor componente pentru semiconductori, întreaga branșă trebuie să suporte timpi de așteptare mai mari. Ne cerem scuze pentru neplăcerile pe care ți le cauzează această situație. Este prioritatea noastră de top să găsim împreună cu tine o soluție individualizată și să îți scurtăm timpul de așteptare cât mai mult posibil.”

Britta Seeger, Director vânzări Mercedes-Benz Group AG & Mercedes-Benz AG, responsabilă pentru marketing și distribuție

Centrul tău autorizat Mercedes-Benz îți stă la dispoziție.

Imaginea prezintă un terminal service al Mercedes-Welt din Berlin din față.

Centrul tău autorizat Mercedes-Benz îți stă la dispoziție.

În cazul în care comanda ta este afectată sau dacă ai întrebări suplimentare despre configurarea noului tău Mercedes-Benz, contactează direct partenerul tău Mercedes-Benz.

Găsește un partener Mercedes-Benz.