Arhitectură termică eficientă care scade necesarul de curent.

Imaginea prezintă componentele bateriei litiu-ion de înaltă tensiune din noul model EQA, SUV-ul compact complet electric de la Mercedes-EQ.

Arhitectură termică eficientă care scade necesarul de curent.

Arhitectura termică inteligentă a modelului EQA lucrează foarte eficient: pompa de căldură transportă căldura de la un nivel redus la un nivel mai crescut al temperaturii. În acest mod, „căldura rece“, care apare frecvent la autovehiculele electrice, poate fi utilizată pentru încălzirea habitaclului. Mecanismele de funcționare ale pompei de căldură a modelului EQA pe scurt:

  • Reîncălzire eficientă (reheat) cu aer recirculat: printr-o proporție mare de aer recirculat este necesară încălzirea unui volum mai mic de aer (proaspăt). Pentru a reduce tendința de formare a condensului, autovehiculul răcește corespunzător aerul recirculat și astfel elimină umiditatea. Căldura extrasă este readusă în habitaclu prin intermediul condensatorului răcit cu apă și al schimbătorului de căldură – așadar, căldura este „reciclată“.
  • Utilizarea căldurii reziduale a grupului motopropulsor electric.
  • Utilizarea căldurii reziduale a bateriei de înaltă tensiune: dacă temperatura bateriei este deasupra unei valori limită, căldura reziduală poate fi utilizată pentru încălzirea habitaclului.