1. Condiţii pentru încheierea contractului
Contractul de garanţie va putea fi încheiat numai în primele 72 de luni de la data primei înmatriculări. Kilometrajul total al vehiculului la data încheierii contractului de garanţie nu va depăşi 100.000 km de la data primei înmatriculări. Garanţia extinsă poate fi acordată numai in urma intreţinerii efectuate în conformitate cu instrucţiunile producătorului de un partener autorizat Mercedes-Benz. Garanţia începe la data de atribuire a contractului. Data încheierii contractului va fi înregistrată pe contractul de garanţie ca dată a vânzării.
Suplimentar faţă de aceasta, garanţia poate fi încheiată numai dacă la momentul acordării garanţiei nu au trecut mai mult de 4 săptămâni si nu s-au parcurs mai mult de 2.500 km de la data efectuării lucrărilor de întreţinere în conformitate cu prescripţiile producătorului.

 

2. Durata garanţiei
Extinderea termenului de garanţie cu o perioadă fixă de 12 luni până la un kilometraj total de 200.000 km de la data primei înmatriculări.

 

3. Valabilitatea garanţiei
Garanţia este valabilă în interiorul ţării și, în cazul călătoriilor de concediu şi de afaceri, pe întreg teritoriul Europei.

 

4. Transmisibilitate
Garanţia este legată de vehicul şi se va transmite noului posesor în cazul revânzării.

 

5. Acoperirea oferită de garanţie
Garanţia include toate componentele autovehiculului descris în contractul de garanţie, cu excepţia:

  • dotărilor suplimentare care nu sunt livrate din fabrică,
  • fluidelor de umplere completate sau adăugate şi a elementelor de reechipare din instalaţiile de climatizare,
  • impurităţilor din sistemul de alimentare cu carburant,
  • remedierii zgomotelor produse de frecarea cu aerul,
  • diverse componente care scârţâie sau clapete,
  • reglajelor componentelor caroseriei şi barelor de protecţie,
  • scăpărilor de apă, respectiv a neetanşeităţilor la caroserie, cum ar fi uşi, acoperişuri glisante, geamuri sau garnituri de închidere neetanşe, deteriorărilor produse de rugină sau ale vopselei,
  • precum şi a pieselor care sunt supuse unei uzuri ridicate naturale, cum ar fi instalaţiile de eşapament (exceptând sonda Lambda şi catalizatorul), plăcuţele de ambreiaj şi de frână, discurile de frână, tamburii de frână, pneurile, jantele, amortizoarele, becurile, bujiile, bateriile, furtunuri, lamelele ştergătoarelor, pernele şi toate curelele de antrenare (exceptând lanţul sistemului de distribuţie al motorului)

 

6.Restituirea costurilor

Cumpărătorului/beneficiarului garanţiei i se reţine o contribuţie proprie de 600 RON în primele 90 de zile la costurile garantate cu manopera şi cu materialele pentru fiecare caz de daună.

Costurile de manoperă vor fi suportate integral, însă la preţul materialelor contribuţia va fi stabilită în funcţie de rulajul autoturismului la data apariţiei defecţiunii conform grilei de mai jos:

Rulaj autovehicul la data 
apariţiei defecţiunii [km]
Contribuţie client la reparaţie  
  Piese Manoperă
până la 100.000 0% 0%
între 100.000 şi 120.000 20% 0%
între 120.000 şi 140.000 40% 0%
peste 140.000 60% 0%

 

7. Menţinerea garanţiei
Cumpărătorul trebuie să efectueze lucrările de inspecţie şi întreţinere recomandate de producător în cadrul firmei comerciante (acest lucru este valabil şi pentru produsele terţilor). Pentru realizarea lucrărilor poate fi de asemenea însărcinat orice alt atelier autorizat Mercedes-Benz. Importantă este eliberarea dovezilor de facturare.

 


8. Derulare nebirocratică a garanţiei
În caz de daună, comerciantul vânzător va obţine avizul pentru reparaţie, înaintea executării reparaţiei.

 


9. Alte menţiuni
În privinţa celor menţionate mai sus se aplică Condiţiile Generale de Garanţie. În principiu, plata daunelor acoperite de garanţie va fi derulată direct cu atelierul executant, fără a-l obliga pe cumpărător să achite în avans costurile. În cazul achitării în avans a costurilor (în principal în cazul daunelor din străinătate) costurile acoperite de garanţie vor fi decontate direct către cumpărător.

Lista de preţuri recomandate, RON (fără TVA)

  smart,
smart Brabus,
Clasa A, Clasa B,
CLA,GLA  
Clasa C, GLK/GLC,
SLK/SLC,
E Coupé,
E Cabriolet,
smart Electric
Clasa E, CLS   S, SL, M/GLE, G, GL/GLS, Clasa V, Clasa X   Toate modelele AMG
Garanţie de 12 luni   2.018   2.609   3.149   6.114   8.957  

Preţurile sunt exprimate în RON şi nu includ TVA.

Am acordat mare atenţie pentru asigurarea acurateţii acestui website. Cu toate acestea, Mercedes-Benz Romania SRL îşi rezervă dreptul de a aduce modificări produselor şi preţurilor ca urmare a unor erori sau modificări apărute ulterior.