Numeroase măsuri pentru eficienţă sporită

Noul Atego introduce o serie de măsuri tehnice proiectate pentru operaţiuni extrem de economice în industria materialelor de construcţii. Acest lucru înseamnă un consum redus de carburant. Şi costuri totale de exploatare mici – de-a lungul întregii durate de viaţă a autovehiculului.

Pentru ca operaţiunile dumneavoastră de transport în industria materialelor de construcţii să fie şi mai economice şi profitabile, noul Atego a fost proiectat punând accentul pe economie.

Noile motoare, ce respectă deja standardul de emisii Euro VI ce urmează a fi introdus în 2014, reprezintă un exemplu în acest sens. Aceste motoare cu consum redus de carburant, cu 4 şi 6 cilindri în linie, îmbină consumul de carburant deosebit de mic cu gradul sporit de fiabilitate. Alte caracteristici ce contribuie la reducerea consumului de carburant sunt consumatorii auxiliari eficienţi, transmisia automată Mercedes PowerShift 3, disponibilă opţional şi configuraţiile optimizate ale trenului de rulare. În plus, FleetBoard® EcoSupport este integrată standard în panoul de instrumente, pentru a ajuta şoferul să menţină un stil de conducere eficient din punctul de vedere al consumului de carburant. Intervalele de întreţinere mai lungi, durata de viaţă prelungită a multor componente şi designul modelului Atego, ce facilitează lucrările de reparaţii şi întreţinere, contribuie de asemenea la scăderea costurilor totale de exploatare.

O altă caracteristică a noului Atego ce contribuie la reducerea costurilor încă de la început este capacitatea optimizată de montare a caroseriilor. Sistemul electronic de frânare cu ABS, sistemul de antiderapare la accelerare şi sistemul de staţionare în pantă, dotări standard, asigură o eficienţă sporită la frânare dacă li se adaugă transmisia Mercedes PowerShift 3.*

Pe lângă aceste dotări standard, serviciile opţionale de sporire a eficienţei oferite de Mercedes-Benz, precum FleetBoard®, contribuie, de asemenea, la reducerea costurilor şi la creşterea profiturilor în domeniul materialelor de construcţii, asigurându-se că motorul noului Atego este sinonim cu eficienţa sporită – atât în prezent, cât şi în viitor.

* Nu este disponibil în combinaţie cu tracţiunea integrală