Căutare

Tracţiune integrală – Forţă de tracţiune exemplară.

Inteligent. De încredere. Extrem de receptiv.

Cea mai bună aderenţă posibilă: puterea şi cuplul motor sunt distribuite întotdeauna către toate cele patru roţi, în funcţie de necesitate. Acest lucru sporeşte forţa de tracţiune şi stabilitatea direcţională, îmbunătăţind astfel agilitatea şi siguranţa la manevrare. Cu ajutorul sistemului de tracţiune integrală 4MATIC, vă puteţi contopi cu autovehiculul şi cu drumul. Pentru că atunci când toate roţile sunt acţionate direct, forţa de tracţiune rezultată vă va captiva cu siguranţă.

Menţineţi un control mai bun asupra autovehiculului, mai ales în situaţii care pot deveni critice. În condiţii meteorologice nefavorabile, cum ar fi ploaie, gheaţă sau zăpadă, puteţi profita din plin de avantajele sistemului 4MATIC: o stabilitate extraordinară la manevrare şi o tracţiune perfectă.

În cazul pierderii aderenţei pe una sau mai multe roţi, de exemplu din cauza unui drum accidentat sau acoperit de gheaţă, roţile respective sunt frânate individual de către sistemul electronic de tracţiune 4ETS, în timp ce cuplul motor aplicat roţilor cu o tracţiune suficientă este sporit. Astfel, sistemul 4MATIC îmbunătăţeşte manevrabilitatea oricum exemplară a modelelor Mercedes-Benz şi asigură un nivel optim de siguranţă şi chiar şi în cazul celor mai exigente cerinţe de manevrabilitate dinamică.

Sistemul 4MATIC distribuie cuplul în raport 40 : 60 între puntea faţă şi cea spate. Inginerii Mercedes-Benz au optat pentru această distribuţie a cuplului, deoarece aceasta asigură cele mai bune condiţii pentru o manevrare sigură şi o tracţiune optimă. Sistemul funcţionează împreună cu Programul electronic de stabilitate ESP® , dotare standard pentru toate autoturismele Mercedes-Benz. Iar în locul mecanismelor de blocare a diferenţialului, acesta este prevăzut cu un sistem electronic de tracţiune 4ETS.

Autovehiculul CLS Coupé cu tracţiune integrală permanentă 4MATIC este disponibil cu diferite variante de motorizare diesel şi pe benzină.

    CLS

    Fascinaţie

    Date şi informaţii model

    Informaţii utile pentru cumpărare