Responsabilitate și sustenabilitate

Soluţiile Mercedes-Benz pentru companii înseamnă gândire prevăzătoare - din punct de vedere economic şi ecologic. Îmbinăm ambele obiective. Cercetare intensivă şi implementarea rapidă a concluziilor noastre în practică. Inovaţiile noastre ecologice, integrate în autovehiculele noastre şi măsuri de protejare a resurselor în cadrul proceselor de producţie. Astfel, puteţi fi siguri că demonstraţi responsabilitate faţă de mediul înconjurător la volanul unuia dintre autovehiculele noastre.

  Dezvoltarea produselor

  În calitate de dezvoltator inovator de automobile, Mercedes-Benz îşi asumă o răspundere specială în domeniul tehnologiei sustenabile şi ecologice. Primul pas îl reprezintă optimizarea continuă a proceselor de producţie ce protejează resursele, următorul constituindu-l construirea de autovehicule cu consum redus de carburant şi încheind cu concepte inovatoare de reciclare.

  BlueEFFICIENCY
  Având obiectivul de a dezvolta tehnologii de propulsie cu emisii reduse sau fără emisii, Mercedes-Benz îmbunătăţeşte continuu motorul cu ardere internă în timp ce caută soluţii alternative. Şi nu fără succes. Am dezvoltat tehnologii eficiente şi măsuri inovatoare pentru a reduce consumul de carburant şi nivelul emisiilor de CO2, sub denumirea BlueEFFICIENCY. Acestea includ BlueTEC, sistemul de propulsie bivalent pe gaz, motorul BlueDIRECT de ultimă generaţie şi HYBRID. În plus, mai multe ajustări minore la exteriorul sau interiorul autovehiculului reduc şi mai mult consumul de carburant şi nivelul emisiilor de CO2. În viitor, mai multe inovaţii tehnologice, precum F-CELL, propulsia cu celule de carburant şi sistemul de propulsie electrică E-CELL vor permite ca autovehiculele noastre să fie şi mai eficiente decât în prezent.

  BlueTEC
  Tehnologia BlueTEC dezvoltată de Mercedes-Benz se bazează pe cele mai noi motoare diesel common-rail cu injecţie directă şi are toate punctele forte şi avantajele specifice unui sistem de propulsie de acest tip. BlueTEC reprezintă un concept modular pentru reducerea eficientă a consumului de carburant şi a nivelului emisiilor de CO2 pentru motoare diesel.

  BlueTEC HYBRID
  E 300 BlueTEC HYBRID reprezintă o soluţie ce îmbină un motor diesel cu patru cilindri şi unul electric, înregistrând un consum de carburant în regim mixt de numai 4,2 l/100 km, subliniind posibilitatea de a obţine un consum de carburant şi mai redus.

   Certificat de mediu

   În 2005, Clasa S a devenit primul autovehicul din lume care a primit certificatul de mediu TÜV, care atestă respectarea standardului ISO TR 14062. De atunci, încă zece modele Mercedes-Benz au primit acelaşi certificat; cele mai recente au fost Clasa M, Clasa B şi Clasa SLK, în 2011. Fiecare certificat înregistrează progresele faţă de modelul anterior.